Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР"

«Ми –українці!»: у Харкові відкривається збірна виставка

З 18 серпня до 3 вересня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде працювати експозиція, присвячена 25-й річниці незалежності України.

Арт-проект «Ми-українці!» знайомить з великим культурним пластом сучасного українського образотворчого мистецтва: на виставці будуть представлені роботи, виконані різними стилями, напрямками і техніками, від авторів різного віку і рівня художньої освіти.

«Актуальною для виставки є проблема само ідентифікації не тільки  у межах країни, але і у європейському і світовому контексті. Такий вільний формат дозволяє з різних боків представляти творчість українських художників і без будь-яких обмежень презентувати їх індивідуальне бачення себе в Україні і України в собі»,- розповідають організатори.

Урочисте відкриття експозиції – 18 серпня о 18.00.

Під час роботи виставки відбудеться ряд культурологічних заходів:

-25 серпня о 17.00 – лекція з культурології із циклу «Символізм  Священих текстів»;

-26 серпня о 17.00 – лекція з мистецтвознавства із циклу «Предмет в мистецтві: взаємодія знаків». Тема: «образи у живопису і графіці харківського  художника Олександра Жолудя»;

-30 серпня о 17.00 – лекція з історії мистецтв із циклу «простір і час українського мистецтва ХІХ-ХХ ст.». Тема: «Сучасне мистецтво України. Частина 3. Куратори і проекти»;

-2 вересня о 17.00 – творча зустріч з авторами арт-проекту «Ми – українці!».

На всі заходи вхід – вільний.

Нагадуємо, що в обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтв (вул.. Пушкінська, 62) включно до 30 серпня експонуються кращі роботи майстрі.