Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР"

На день міста у Харкові виступають два британських колективу

Свято, присвячене Дню міста Харкова, відбудеться в Центральному парку культури і відпочинку під гаслом Року англійської мови. Свято «Легенди Британії» відбудеться у вівторок, 23 серпня і буде присвячене подіям, людям, художнім, музичним  творам, які стали легендами Великобританії.

Для участі у заході запрошені гості із Об’єднаного Королівства. Так, вперше в Україні глядачі ознайомляться з творчістю групи «The Beatles Revolution», яка не тільки переспівує пісні легендарних бітлів, але і намагається максимально втілити їх образи на сцені. Другим колективом, який виступить у Харкові, стане британська група «Wild», яка виконує хіти останніх 40 років у власній рок-н-рольній обробці. На головну сцену парка гості з Великобританії вийдуть о 19.00. Концерт буде тривати до 23.00.

Крім того, в цей день у парку харків’ян і гостей міста чекає зустріч з Королевою Великобританії Єлизаветою ІІ. Офіціальний двійник Її Величності, якого знімали у багатьох кінофільмах, запрошували на різноманітні поважні заходи, привітає харків’ян з Днем міста на головній сцені Парку.

Також 23 серпня у парку виступить дніпропетровський музичний колектив «Alba gu brath», який виконає традиційні пісні Шотландії на волинці під барабанний бій.

Цікава програма підготовлені і для маленьких відвідувачів парку. Герої казок Льюіса Керола будуть вчити дітей грі у крокет. Всі бажаючі зможуть відвідати Хогвартс – знаменитий університет чаклунів. Крім того, тут же відбудеться спортивно-розважальна програма «Секретні агенти Її величності».  Учасникам буде потрібно виконати цілий ряд непростих завдань і відчути себе героями фільмів про Джеймса Бонда і кінгсменів. За мотивами казок про Пітера Пена на озері відбудеться  спектакль «Історія фей», а в самому дитячому парку – розважальна програма для дітей за участю героїв казок А.Мілна про Вінні-Пуха та його друзів.